Fluestænger

Fluestænger, fluehjul og flueliner skal passe sammen og passe til dig! Derfor er det vigtig at du vælger dit grej med omhu. Kan man så gøre det på nettet?? Ja, det mener vi godt du kan og vi gør os umage med, at beskrive de forskellige stænger så godt som muligt. Skulle du købe dig en stang, som slet ikke falder i din smag eller passer til dit temperament, st kan du jo altid returner stangen igen, såfremt den er intakt og uden synlige brugsskader.

Vi har valgt at fokuserer på nogle få udvalgte fluestænger fra nogle kendte stangproducenter. Der findes rigtig mange fluestænger på markedet, men de stænger vi har i butikken har vi selv testet og fisket med. Derfor finder du fluestænger fra danske Salmologic, TFO, Arcticsilver og Zpey.


Fluestænger

Hvad er en god begynder fluestang?

Det er et spørgsmål vi ofte får og her kommer vores anbefaling. En god stang til nybegynderen skal være rolig og nem at kaste med. Vores anbefalling er at du starter med en TFO BVK i #6 eller #7

Her får du en af de mest populære fluestænger på markedet til under 2300kr. TFO er kendte for deres rolige aktion i klingen og giver derved også fluekasteren god tid til at afvikle fluekastene. Samtidig har TFO den bedste garanti på markedet, så er uheldet ude og du knækker en stangdel får du en ny tilsendt for 300kr.

Vedligeholdelse af din fluestang:

Når du køber en fluestang, som du selvfølgelig er rigtig glad for, er det vigtigt at passe godt på den så du har den i mange år.
Når du har været ude at fiske i saltvand skal du være opmærksom på, at saltet kan være rigtig hård. veddit fluegrej. Derfor er det vigtigt at du skyller og tørre fluestangen grundigt af inden du pakker den sammen og at du skyller du den under bruseren når du kommer hjem er det den bedste løsning. Lad den derefter tørre helt inden den pakkes ned i opbevaringsrøret.
Vær både opmærksom på øjer og håndtaget, da der kan gemme sig en masse salt og skidt her. Derfor kan det være en rigtig god ide at vaske håndtaget med lunkent vand og lade det tørre helt op inden du pakker stangen sammen.
Vi anbefaler at du jævnligt giver hjulholderen en dråbe olie og når du plejer fluelinen med linedressing kan du i samme omgang give klingen en tur med kluden.