Hjortehår Deer Body Hair

35,00 DKK

Om Hjortehår Deer Body Hair

Hjortehår Deer Body Hair, som det også kaldes, er et gammelt og velkendt materiale til fluebinding. Oprindelig blev hjortehårsfluerne bundet for at kunne imiterer  Sculpinen (Cottus cognatus) der er en art ferskvandsulk.

De første fluer blev bundet i 50érne i USA og spredte sig langsomt til Europa. Siden da er et hav af forskellige fluetyper og mønstre bundet med hjortehår, blevet fisket i herhjemme. Både i ferskvand og i høj grad også langs de danske kyster. Den nok mest kendte kystflue bundet med hjortehår herhjemme er Cigaren. En simpel, men meget effektiv sort flue der har mange mage havørreder på samvittigheden.

Hele ideen med Hjortehår – Deer Body Hair er, at fiskene via deres sanseorganer kan opfange meget små bevægelser og trykbølger gennem vandet. Når så en Cigar flue eller Mudler Minnow type flue, trækkes gennem vandet med deres relative brede hoveder (eller kroppe) udsendes der trykbølger. Det er disse trykbølger der har en magisk effekt på fiskene. Særligt under fiskeriet i de mørke timer kan mudler fluer være giftige