Salmologic Fluehjul

Et fluehjul er et vigtig element i fighten af drømmefiskene. Samtidig skal hjulet skabe ballancen mellem fluestang og hjul. Det giver den bedste føling med kastene og i fiskeriet.

Når Henrik Mortensen og Salmologic Teamet designer fluehjul, fokuserer de på to hovedområder - den faktiske vægt på hjulet og håndteringen af ​​linjen under fighten af fisken. Vægten på et fluehjul er virkelig vigtig, og den bør ikke være ”let”, som mange producenter fejlagtig fremhæver, men skal derimod fungerer som en modvægt under kastene.

Prøv eksempelvis at tage hjulet af din fluestang og kast med stangen uden hjul. De fleste mennesker vil få den oplevelse, at det besværliggøre fluekastende og præcitionen. Problemet er, at uden hjulet som en modvægt, vil stangen se ud som tunge, og du har svært ved at "lade" den dybt med energi.

 


Salmologic Fluehjul

I fighten med fiskene er det vigtigt, at dit hjul er designet til let håndtering. Med andre ord skal en fluespole have en stor arbor. Det giver dig den bedste linjeopbevaring på grund af dens store diameter. Derudover får du langt hurtigere mere linie på hjulet, hver gang du drejer på håndtaget. På den måde får din løseline under kontrol, hurtigt og effektivt, når en fisk tager din flue.

Hos salmologic fremstiller de ikke fluehjul bare for at fremstille hjul. Deres filosofi er at et fluehjul skal være flot og funktionel når den er monteret på din stang. Alle Salmologic hjulene leveres i en cordura hjulitui. De kommer ikke i de klassiske papkasser, da deres fillosofi er, at de vil minimere "affald" og derved afsætte et grønnere foraftryk. De siger det således; " Vores erfaring fortæller os, at i 99% af tilfældene ender papkasserne i skraldespanden, og vi er stærkt imod at producere affald".

Salmologic fluehjulene er designet og udviklet i Tyskland, og vi er meget stolte over at kunne skrive Made in Germany på alle salmologic hjul.