Salmologic Salarius Fluestænger

En virkelig effektiv fluestang til kysten skal kunne mærkes både i kastet og under fiskeri. Der er en tendens til at stive eller hurtige stænger foretrækkes på kysten, men for at kunne arbejde med sådanne stænger, så sætter de fleste langt mere vægt på end lineklassen egentlig foreskriver. Dette gør de for at opnå en føling med stangen - følelsen af at den lader. Det giver bare dårlige resultater i forhold til de udfordringer vi finder på kysten, og den kontrol vi gerne skal have over linen under kast i forskellige situationer.

Salarius serien er designet med henblik på at knække netop disse udfordringer: Hård vind, lange kast i kontrast til stille vejr og fnuglet præsentation. At finde en stang, der spænder over dette kan være meget svært, og der skal måske nye materialer og deignideer til… I vores optik finder du ikke bedre bud på en kystserie end Salarius fra Salmologic. 

Serien består af tre stangmodeller, der er monteret med fuldstændigt saltvandsresistente dele, da de er designet med henblik på skandinavisk kystfiskeri. Når det er sagt, så fungerer denne stangserie naturligvis også i ferskvand - sø, å eller elv.

En af årsagerne til, at denne stangserie i vores øjne er helt ideel til kysten finder vi i det materiale der er brugt i klingen. Alle klinger er lavet i graphene, et kulfibermateriale der i sandhed er revolutionerende.

Stængerne i denne serie har alle full wells greb - selv de letteste modeller. Årsagen til dette er, at denne form på håndtaget sikrer dig både præcision og distance, hvilket er nøglen til succes overalt, hvor vi fisker. ydermere er stængerne monteret med Salmologic’s egen signature up-locking anodiseret aluminiumshjulholder, der sikrer godt greb om hjulfoden.

Alle tre stangmodeller er monteret med forkromede Japanske Fuji K filterfri og ultralette skydeøjer. Disse øjer er simpelthen de bedste på

markedet til fluefiskeri og en fantastisk forbedring, når det handler om at skyde line.

De individuelle dele af stangen er pakket i en sektionsopdelt stofpose. Flappen af stofposen er udstyret med en mikrofiberklud, der bruges til at rense hver enkelt stang del før de samles eller pakkes væk.

Stængerne i Salarius-serien bliver leveret i en sort aluminiums 2GO-kasse - et nyt design som er eksklusivt for Salmologic. Det er designet, så stængerne kan tilgås fra begge ender. Denne rejsekasse rummer også to stænger, hvilket gør den ideel for den rejsende fluefisker.


Salmologic Salarius Fluestænger

Graphene er et nyt materiale, der har potentialet til at ændre fremtiden. Det har gentagne gange gjort sig fortjent til titlen som “vidundermateriale” pga. de forskelligartede egenskaber det besidder samt de utallige måder det kan anvendes på - som f.eks. i fluestangsproduktion. Det er et utroligt stærkt materiale - mellem 100-300 gange stærkere end stål.

Den vigtigste årsag til vi bruger graphene i Salarius serien er, at det styrker klingen meget mere end gennemsnitlig kulfiber, og afladningshastigheden er 15% hurtigere i tilgift. De tests fabrikanten har lavet gennem de sidste år har bevist, at det er lettere at lade en stang af graphene, ligesom det er lettere at kontrollere linen i kastet. For dig betyder det, at du har en stang der er lettere at lade og som, når den giver slip på energien, retter sig hurtigere op, hvilket er afgørende for høj linehastighed.

At bygge klinger ud af graphene tilføjer faktisk også øget energipotentiale i klingen, som kan opnås med minimal kræftindsats.