Salmologic Scorpio Fluestænger

Stangserien der giver dig god tid i kastet, dyb ladning og dermed føling samt lynhurtig afladningshastighed, som hjælper dig med distance og kontrol. Dette er til dato den mest interessante tohånds- og switchserie vi har prøvet.

Henrik Mortensen har designet og udviklet mange stangserier gennem sit liv, og han har altid haft en dyb og koncentreret motivation til at finde måder at forbedre fluestænger på i forhold til at give den et formål og en sjæl. At lave en stang der kaster godt er noget Henrik vurderer til at være relativt let, men at lave et “effektivt-fluekaste-fiske-redskab” er noget mere kompliceret. 

Scorpioserien er udviklet med de bedste materialer der er tilgængelige i dag - en blanding mellem 40T og 46T af den fineste kulfiber blandet med graphene. At integrere graphene med kulfiber påvirker virkeligt måden en klinge arbejder på. Henrik har brugt de sidste fem år på at udvikle Scorpioserien i et forsøg på at finde ud af hvor meget graphene du kan eller i virkeligheden bør bruge sammen med almindelig kulfiber for at få det bedste resultat. det har været en lang proces at finde den bedste opskrift, men nu er han overbevist om, at han har fundet den perfekte blanding for at nå sit mål: en stangserie, der retter sig hurtigere op end nogen stang jeg har designet før. En klinge, der opbygger mere energi med mindre indsats, og endnu bedre, når stangen stoppes, så overfører den energien til fluelinen stort set uden spild og med høj præcision… I sandhed et perfekt “effektivt-fluekaste-fiske-redskab”. 

De individuelle dele af stangen er pakket i en sektionsopdelt stofpose. Flappen af stofposen er udstyret med en mikrofiberklud, der bruges til at rense hver enkelt stang del før de samles eller pakkes væk.

Scorpiostængerne leveres i et firkantet cordurarør med en indre diameter på 65x85mm. Denne diameter er ikke tilfældig… denne størrelse muliggør, at røret kan bruges som rejsekasse. Denne rejsekasse kan rumme ikke blot en stang men to stænger, hvilket gør den ideel til den rejsende fluefisker. Et cool design, der virkelig giver mening.
Salmologic Scorpio Fluestænger

Stangens aktion i denne stangserie er meget vanskelig at beskrive, da alle aktioner er udviklet individuelt til hver enkelt klinge. Du kan ikke have den samme aktion i en stang som er kort og kaster en let line sammelignet med en stang der er lang og kaster en tungere line. Men det Henrik selv siger er, at alle stænger er designet til at aktivere bunddelen af klingen når den skal finde energien OG designet til at holde toppen op mod den direkte linje i kastet uanset størrelsen på stangen. Henrik tror på, at det er sådan stænger skal arbejde for at være sande “fluekaste-fiske-redskab”.

Scorpio er en meget klassisk udseende stang med et touch af moderne finish. Klingens farve er sort, og de er færdiggjort med en coating af højkvalitets epoxy coating. Beviklingerne og logo er kobber-farvede. Håndtaget på stængerne i Scorpio graphene serien er alle produceret med vores langtidsholdbare integrerede korkkomposit håndtag; et design, der gør det muligt for vores håndtag at modstå tidens tand uanfægtet af hvilke som helst hårde omstændigheder de udsættes for.

Alle stængerne er også monteret med vores unikke og udskiftelige signature nederste håndtag. Håndtagets form gør det meget lettere at kontrollere klingen samt at opnå præcision og distance - alle vigtige nøgleelementer for at opnå succes når du fisker en hvilken som helst å eller elv. Ydermere fuldendes håndtaget af Salmologic’s signature up-locking hjulholder i anodiseret aluminium. Alle stænger er monteret med sorte “Japanske Fuji K” kludderfri skydeøjer og ultralette gunsmoke-farvede slangeringsøjer. Disse øjer er simpelthen de bedste øjer på markedet til fluefiskeri og en virkelig forbedring i forhold til at skyde line under kast.