Salmologic WF Shooter Flueliner

869,00 DKK

Om Salmologic WF Shooter Flueliner

Denne Salmologic WF Shooter Fluelineliner er en af de mest overlegne WF liner, der nogensinde er produceret til enhåndsfiskeri i åen og elven efter Havørred og laks!

Vi er store tilhængere af helliner frem for skydehoveder tilhavørredfiskeriet i åerne og til overfladefiskeriet efter laksene i elvene. Shooter WF linerne er udviklet med et for øje, at forbedre følelsen af kontrol og præsentation uanset hvor du fisker.

Med et skydehoved er der, uanset hvor små løkker du laver, en samling mellem runningline og skydehoved. Altså en forhindring i linens bevægelse gennem øjerne på stangen, og det hæmmer på alle måder din kastemæssige fleksibilitet under fiskeri. Hellinen (WF) er anderledes - her har du ikke en samling der hægter i øjerne - det hele bliver mere jævnt og du kan kaste ubesværet på både meget kort og relativ lang distance både overhånds og underhånds. En god line skal rumme dette spektrum af krav, og her er Salmologic’s Shooter WF-line et rigtig godt bud.
Linen er lavet, så den har et lidt mere aggressivt turnover uden at præsentationen bliver for voldsom. Dette er særligt en fordel, når du skal vende en stor flue rundt. Det er især en fordel, hvis du skal underhåndskaste med en relativ stor flue inde mellem træerne og på begrænset plads.
Derudover så er Salmologic Shooter WF-linen designet med en relativ kort klump - fra 7,9 til 8,9 meter afhængig af vægtklasse. Der er også differentieret i taperingen mellem de forskellige vægtklasser - en line på 12 gram skal jo ikke bruges til det samme som en på 20 gram. Det virker logisk, når man tænker over det, men en sjældenhed at finde blandt markedets fluelineproducenter på så gennemført en måde som her.
Linen kommer i forskellige densiteter, hvor vi gerne vil fremhæve to.

De flydende liner er ideelt tilpassede tørfluefiskeriet og bulefluefiskeriet efter havørred, hvor skumbiller med stor vindmodstand og store, tunge rørfluer skal vippes meget præcist over til modsatte brink.

Særligt vil vi gerne fremhæve flyd/synke 2 linen - denne line er et must til fiskeriet med articulated streamers i åen efter havørred og til enhånds laksefiskeri i udlandets mindre elve. En line, der kommer lidt ned i vandsøjlen er super effektiv, og med vægtbelastede fluer og en sinktip line kan du både komme ned på siden af fiskens standpladser under grøden i åen eller ned under elevens stærke, hvide strøm hvor sommerlaksen tit kan lokkes til hug.

Shooter WF Flydende:
WF 12g/185gr – Klump længde 7,9m – total længde 27m
WF 14g/216gr – Klump længde 8,1m – total længde 29m
WF 16g/247gr – Klump længde 8,3m – total længde 29m
WF 18g/278gr – Klump længde 8,6m – total længde 29m

WF 20g/308gr – Klump længde 8,9m – total længde 29m

Shooter WF Hover:
WF 14g/216gr – Klump længde 8,1m – total længde 29m
WF 16g/247gr – Klump længde 8,3m – total længde 29m
WF 18g/278gr – Klump længde 8,6m – total længde 29m

WF 20g/308gr – Klump længde 8,9m – total længde 29m

Shooter WF Flydende/Synk2:
WF 16g/247gr – Klump længde 8,3m – total længde 29m

WF 18g/278gr – Klump længde 8,6m – total længde 29m

WF 20g/308gr – Klump længde 8,9m – total længde 29m

Shooter WF fluelinen på 20gram/308grains er blevet designet med tanke på enhånds lakse- og havørredfiskeri. Denne linevægt er ideel, når du skal kaste større vådfluer og belastede rørfluer og på trods af dette giver den dig stadig fornemmelsen af at du bruger en “let” flueline
Shooter WF fluelinerne på henholdsvis 16 gram/247 grains and 18 gram/278 grains er lavet specifikt med tanke på hitch-, bule- og bomberfiskeri efter laks og havørred. At udvikle en line til disse former for fiskeri er enormt krævende, da du skal lave en profil med et kraftigt turnover men som samtidig lander blidt på vandet - kunsten at skulle balancere kontraster må man sige. Henrik er sikker på at dette er lykkedes og lidt mere til.
Shooter WF fluelinen på 12 gram/185 grains og 14 gram/216 grains er den helt ideelle line til skumbiller og vægtbelastede nymfer. Igen med et lidt kraftigere turnover, der gør at fluerne rammer der hvor de er tænkt også når vinden driller! Med disse liner ændrer du altså oddsene i dit favør.